ERITTäIN LYHYT VALMISTAUTUMISAIKA – MIRO HEISKANEN KOMMENTOI HAASTETTA

Leijonat pääsee pelaamaan parhaalla joukkueellaan ensi kertaa yli kahdeksaan vuoteen NHL:n järjestäessä 4 Nations Face-Off -maajoukkueturnauksensa Bostonissa ja Montrealissa ensi helmikuussa.

Valmistautumisaikaa on erittäin vähän. Joukkueilla on kahdet harjoitukset ennen ensimmäistä peliään.

Dallas Starsin huippupuolustaja Miro Heiskanen ei oleta, että NHL-ammattilaisille tämä tuottaa isompia vaikeuksia.

- En mä usko, että hirveästi tulee haasteita. Kaikki ovat sen tason pelaajia, että pystyy aika nopeasti mukautumaan ja muokkaamaan sitä omaa pelityyliään. Totta kai se on aika tiukka aika, mutta ei pitäisi olla ongelma.

Heiskanen korostaa myös, että turnaus pelataan pienessä kaukalossa. MM-kisoissa sopeutuminen vaatii hieman enemmän aikaa isomman kaukalon takia.

- Ei se pieni kaukalo haittaa ainakaan. Siihen on kuitenkin tottunut.

MM-kisoissa 2022 Heiskanen liittyi Leijoniin kesken kisojen. Silloinkin hän sopeutui nopeasti ja auttoi Suomen lopulta maailmanmestaruuteen saakka.

- Hetki siinä meni, mutta ei mennyt kauaa. Kuitenkin sama laji on kyseessä, niin ei siinä ole eroa, millä tyylillä pelataan, Heiskanen toteaa.

Suomen lisäksi 4 Nations Face-Offissa pelaavat Kanada, Yhdysvallat ja Ruotsi.

- Onhan kaikki hyviä, mutta totta kai Kanada on aika hyvä jengi. Varmaan heillä on valita, ketä otetaan jengiin, ja ketä jätetään ulkopuolelle, mutta onhan kaikki jengit hyviä, Heiskanen toteaa asetelmista.

Haastattelu: Otto Palojärvi

Lue myös: Venäläistähti on vaihtamassa KHL:n NHL:ään

2024-07-10T06:23:23Z dg43tfdfdgfd