NäHTIINKö SILVERSTONESSA SELVä VINKKI F1-GURUN JATKOAIKEISTA? F1-ASIANTUNTIJA PITää YHTä ASIAA VARMANA

Adrian Newey'n tulevaisuudesta on keskusteltu paljon F1-varikoilla. Red Bullin jättävä suunnittelijanero panttaa vielä uransa jatkosuunnitelmia.

Red Bull tiedotti toukokuussa, että Newey jättää tallin ensi vuoden alkupuolella. Häntä ei nähdä enää jokaisessa kilpailussa paikan päällä eikä hän saa enää osallistua Red Bullin sisäisiin kokouksiin.

Viime viikonlopun kilpailussa Silverstonessa Newey oli paikalla ja hän osui F1-asiantuntija Ted Kravitzin silmään. Newey ei ole vielä ilmoittanut jatkuuko ura jossain toisessa F1-tallissa tulevaisuudessa, vai loppuuko ura kuninkuusluokassa lopullisesti.

- Täytyy kertoa tarina Adrian Newey'sta, joka uskomattomasti tulee vielä kilpailuihin ja uskomattomasti menee vielä Red Bullin autopilttuuseen katsoen autoa, josta ei ole enää vastuussa ottaen samalla muistiinpanoja Red Bullista ottaakseen ne mukaan sitten minne ikinä meneekään, Kravitz totesi Ted's notebook -kisapurussa.

- Ja hän on varikolla piirtelemässä kaikkea mitä muut ovat kehittäneet, ovat tuomassa tai mitä he miettivät. Nappaanpa nämä mukaani.

- Joten kuka ikinä sanoi Adrian Newey'n jäävän eläkkeelle, väärin. Ja hän on selvästikin menossa jonnekin muualle, sillä miksi hän muuten kävisi kilpailuissa ja tekisi muistiinpanoja toisten autoista, Kravitz järkeilee.

Newey'n perässä tiedettiin olevan käytännössä jokainen F1-talli, mutta Ferraria pidettiin pitkään selkeänä ykkössuosikkina. Mustaksi hevoseksi on noussut Aston Martin, jonka moni asiantuntija on nostanut jo ykkösvaihtoehdoksi.

Newey'n kerrotaan muun muassa jo käyneen Aston Martinin pääkonttorissa. Aston Martin on tehnyt useita korkean profiilin kiinnityksiä viime aikoina ja Newey olisi kirsikka kakun päälle.

Lue myös: Nyt tärähti uskomaton väite Carlos Sainzin ensi kauden F1-tallista

Lue myös: Miljardööri teki ison kaappauksen Ferrarin F1-tallista

2024-07-09T14:50:57Z dg43tfdfdgfd