LIONEL MESSI NAUTISKELEE "VIIMEISISTä TAISTELUISTAAN"

AFP

Julian Alvarez ja Lionel Messi johdattivat maaleillaan Argentiinan jalkapallon Copa American loppuotteluun. Argentiina kukisti keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa Kanadan maalein 2-0 ja kohtaa loppuottelussa voittajan toisesta välierästä Uruguay-Kolumbia.

Argentiina taivutti puolivälierissä vain vaivoin Ecuadorin rangaistuspotkukilpailussa, mutta sammutti välierässä Kanadan yllätysmahdollisuudet. Voitto irtosi samoin lukemin kuin maiden alkulohko-ottelussa.

Messi pelaa ehkä viimeisissä arvokilpailuissaan ja nautiskelee joka hetkestä. Hän johdatti Argentiinan maailmanmestariksi kaksi vuotta sitten ja aikoo voittaa vielä toisen Copa American. Ensimmäinen tuli vuonna 2021.

- Elän kuin olen elänyt viimeisessä Copa Americassa ja maailmanmestaruuskilpailuissa. Nämä ovat viimeisiä taisteluita, ja nautin niistä maksimaalisesti, 37-vuotias supertähti sanoi TyC Sportsille välierävoiton jälkeen.

Messi ei ole vielä ilmoittanut, jatkaako hän pelaajauraansa vuoden 2026 MM-kilpailuihin saakka. Maailmanmestaruudesta pelataan tuolloin Kanadassa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa. Messi edustaa seurajoukkuetasolla Inter Miamia, joten hän voisi päästä pelaamaan maailmanmestaruudesta tutuissa puitteissa.

Argentiinan valmentaja Lionel Scaloni oli maltillinen, kun häneltä udeltiin Messin mahdollisesta pelaamisesta vielä kahden vuoden kuluttua.

- Meidän täytyy antaa hänen olla rauhassa. Hän tietää, ettemme sulje ovea häneltä. Hän voi pysyä maajoukkueessa niin kauan kuin hän haluaa. Jopa silloinkin, kun hän lopettaa (pelaajauransa). Antaa hänen päättää, mitä hän haluaa.

Vanha sukupolvi poimii työnsä hedelmiä

Messin lisäksi joukkueen konkariosastoon kuuluvat Angel Di Maria ja Nicolas Otamendi ovat esiintyneet edukseen. Menestys maajoukkueessa maistuu hyvältä sen jälkeen, kuinka monta kertaa Argentiina hukkasi menestysmahdollisuutensa maailmanmestaruuskilpailuissa tai Copa Americassa.

- Totuus on, että on hullua, mitä tämä ryhmä on tehnyt ja mitä Argentiinan maajoukkue on tehnyt. Kaiken tämän jälkeen nämä saavutukset antavat arvoa kaikille turnauksille, joissa minä ja vanha sukupolvi olemme pelanneet, Messi ruoti välillä kivuliastakin oppimisprosessia.

Messi muistutti, että meneillään olevienkin arvokilpailujen aikana on riittänyt töyssyjä. Tiukka puolivälierä Ecuadoria vastaan oli yksi sellainen.

- Ei ole helppoa olla jälleen loppuottelussa ja kilpailla jälleen mestaruudesta.

- Tämä on vaikea turnaus. Ottelut ovat tasaisia, kentät ovat huonokuntoisia, lämpötilat ovat korkeat ja joukkueet ovat erittäin kovia. Meidän on nautittava siitä, että olemme jälleen loppuottelussa, kahdeksan kertaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Messi sanoi.

2024-07-10T05:41:44Z dg43tfdfdgfd