"OLI KUIN MAKKARA GRILLISSä, JOSSA TULET TäYSILLä" - SUOMALAISJUOKSIJA HURJASSA HELTEESSä

Kristiina Halonen oli naisten 400 metrin aitajuoksussa viides ajalla 56,16 tiistai-iltana Szekesfehervarissa, Unkarissa. Halonen on tällä kaudella pudottanut ennätyksensä lukemiin 55,62 ja teki nyt ulkoradalta tasaisen varman juoksun.

Juoksun voitti Bahrainia edustava nigerialaistaustainen Kemi Adekoya ajalla 54,13. Halosen mukaan suorittamista vaikeutti Unkarissa paahtanut valtava helle.

– Ei ollut suunnitelmissa tulla tänne, mutta äkkilähdöllä tulin, kun manageri soitti. Juoksussa ei ollut mitään erityistä, mutta kuumaa oli. Lämpöä oli melkein 40 astetta. Sitä oli kuin makkara grillissä, jossa tulet täysillä, Halonen veisteli SUL:n tiedotteessa.

Muissa lajeissa kesän tilastokärki Jamaikan Kishane Thompson väläytti vauhtiaan miesten 100 metrillä. Hän voitti juoksun ajalla 9,91, vaikka tuli viimeisen reilun kymmenen metriä sivuilleen vilkuillen ja vauhtia löysäten.

Naisten 200 metrillä nähtiin dramatiikkaa, kun kaksi edellistä MM-titteliä voittanut Jamaikan Shericka Jackson taisteli voitosta noin 170 metriin asti ja keskeytti sitten jalkaansa pidellen.

Miesten moukarinheiton kanadalainen maailmanmestari Ethan Katzberg jatkoi kuluvan kauden tappiotonta sarjaansa ja voitti lajinsa mainiolla tuloksella 81,87.

Lähde: SUL:n tiedote

Lue myös: Dopingskandaali olympialaisten isäntämaassa

Lue myös: Kristiina Mäkelä jäi rannalle olympialaisista

2024-07-09T18:51:27Z dg43tfdfdgfd