PETTYNEEN RANSKAN KAPTEENI MBAPPE REHELLISENä EM-VäLIERäTAPPION JäLKEEN: "EMME TEHNEET TARPEEKSI"

AFP

Ranskan miesten jalkapallomaajoukkueen kapteeni ja supertähti Kylian Mbappe ei peitellyt pettymystään myöhään tiistai-iltana kärsityn EM-kilpailujen välierätappion jälkeen.

Ranska hävisi Espanjalle maalein 1-2. Mbappe ei säästellyt itseään eikä joukkuettaan, kun hän pääsi lehdistön eteen.

- Emme tehneet tarpeeksi päästäksemme loppuotteluun. Espanja pelasi paremmin kuin me. He ansaitsivat pääsyn loppuotteluun, ja me menemme kotiin.

Ranska kärsi tehottomuudesta Saksassa pelattavissa EM-kilpailuissa.

Mbappen pohjustama Randal Kolo Muanin varhainen johtomaali välierässä oli joukkueelle koko kisaurakan ensimmäinen pelitilannemaali. Mbappe osui peliajalla rangaistuspilkulta alkulohkossa Puolan verkkoon, mutta alkulohkossa Itävaltaa ja neljännesvälierässä Belgiaa vastaan Ranska voitti vastustajan toheloimilla omilla maaleilla. Puolivälierässä Ranska taivutti Portugalin rangaistuspotkukilpailussa.

Mbappe ja koko Ranskan hyökkäyskaarti esiintyi alle odotusten. Välierän maali oli merkki paremmasta, mutta Espanjan teini-ihme Lamine Yamal ja Dani Olmo kurittivat Ranskaa nopeaan tahtiin ensimmäisellä puoliajalla.

- Minulla oli kunnianhimoa tulla Euroopan mestariksi ja tavoitteena pelata hyvät kisat. Se ei onnistunut. Tämä on pettymys, Mbappe myönsi.

Sihti hukassa

Mbappe, 25, kuului Ranskan avainpelaajiin jo kuusi vuotta sitten, jolloin maa voitti maailmanmestaruuden. Kaksi vuotta sitten Mbappe johti Ranskan railakasta ja tehokasta hyökkäyspeliä, mutta Argentiina oli vahvempi MM-loppuottelussa rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

EM-kilpailuissa Ranskan hyökkäyspelistä oli jäljellä vain muistot. Mbappe ei paennut vastuutaan. Hän teki viime MM-kilpailuissa peräti kahdeksan maalia, mutta hukkasi Espanjaa vastaan esimerkiksi maukkaan tasoituspaikan. Pallo leijaili yli maalin.

- Pääsin ohi puolustajasta, ja se meni hyvin. Minun olisi pitänyt tehdä maali tilanteesta tai vähintään saada lauottua maalia kohti. Pallo meni yli maalin. Tämä on jalkapallon kovaa todellisuutta. Loppulukemat 2-1, ja me menemme kotiin.

Mbappen nenä murtui avausottelussa Itävaltaa vastaan, ja hän joutui käyttämään pelatessaan maskia. Välierässä Mbappe ei käyttänyt enää maskia, koska hän "kyllästyi siihen".

- En nähnyt hyvin maskin kanssa pelatessa. Puhuin lääkärin kanssa saadakseni selville, voinko pelata ilman sitä. Hän käski minun päättää asiasta kuin mies. Pelasin ilman enkä kadu asiaa.

2024-07-10T06:02:15Z dg43tfdfdgfd