RALLIKAUDEN SENSAATIO SIIRTOMARKKINOIDEN KUUMA NIMI – ”HäN ON USKOMATON LAHJAKKUUS”

M-Sportilla Fordia rallin MM-sarjassa käskyttävä Adrien Fourmaux on ollut yksi tämän kauden suurimmista yllättäjistä. M-Sportin kuski on ottanut ison harppauksen eteenpäin.

Fourmaux nousi suuremman yleisön tietoisuuteen vuonna 2019, kun hän ajoi WRC2-luokassa palkintopallille ja MM-pisteille myös yleissarjassa. Hänen lopullista läpimurtoaan on saatu kuitenkin odottaa.

Hän ajoi ensimmäisen kunnon kautensa Fordin WRC1-auton kalustolla vuonna 2021 ja väläytteli osaamistaan ajettuaan kolmasti viidenneksi. Kaksi seuraavaa kautta olivat kuitenkin suuria pettymyksiä.

Viime kaudella Fourmauxin paras sijoitus oli kahdeksas eivätkä odotukset olleet korkealla tätä kautta ajatellen. 29-vuotias ranskalainen on pamauttanut kolmasti jo palkintokorkkeelle ollen kolmantena ja lisäksi kahdesti viiden joukkoon.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener tiedostaa, että Fourmauzilla saattaa olla kysyntää isompien tehdastallien parissa. Millener on kuitenkin luottavainen, että Fourmaux nähdään jatkossakin Fordin ratin takana.

- Olen varma, että hänellä on kysyntää ja meidän ykköstavoitteemme on varmistaa, ettei Adrien lähde tallista, sillä hän on uskomaton lahjakkuus enkä usko hänen haluavan lähteä, Millener kertoi DirtFish-sivuston haastattelussa.

Millener uskoo, että Fourmaux arvostaa historiaansa ja asemaansa M-Sportilla niin paljon, että se houkuttaisi pois mahdolliset rahakkaammat tarjoukset.

- Hän on tiimiin hyvin tyytyväinen. Hänellä on paljon kunnioitusta Malcolmia [Wilson] kohtaan ja hänellä on koko talli työskentelemässä hänelle. Hän on rakentanut ympärillään olevan tiimin ja siitä saavutat eniten menestystä.

- Uskon, että hän nauttii olla kanssamme uransa tässä vaiheessa, kun hän pääsee taistelemaan enemmänkin altavastaajana muita vastaan. Hän tietää, että jos menee johonkin toiseen talliin, hänellä on siellä maailmanmestari vastassa. M-Sportilla hän saa mitä haluaa, Millener uskotteli.

Kuva: Red Bull

Lue myös: EM-ralli päättyi isäntämaan sankarin juhliin - suomalaiselle suuri pettymys

Lue myös: Suomalaiskuskilla kurja kohtalo Viron EM-rallissa

2024-07-09T15:51:01Z dg43tfdfdgfd