SAMI VäLIMäKI PUTTASI MUKAVAT PALKINTORAHAT

Arttu Mäkelä, Petteri Ikonen

Suomen Sami Välimäki pelasi kelpo kierrokset golfin PGA-kiertueella ja ylsi jaetulle 12. sijalle Yhdysvaltojen Illinoisin Silvissä maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa päättyneessä korkeatasoisessa kilpailussa.

Välimäen avauskierros oli ilmiömäinen, kun hän käytti siihen 61 lyöntiä. Välimäki käväisi toisella sijalla, mutta toinen kierros romutti huippuasemat. Välimäki käytti toiseen kierrokseen 72 ja kolmanteen 65 lyöntiä. Hän lähti kilpailun päättäneelle neljännelle kierrokselle jaetulta yhdeksänneltä sijalta ja käytti 66 lyöntiä, joka on viisi alle parin.

- Hyvä kisa. Luulin, että tulos -5 riittäisi tänään (sunnuntaina) top 10:een, mutta ei kuitenkaan, Välimäki ruoti päätöskierrostaan Golfpisteen verkkosivuilla.

Suomalaisen lopputulos oli 20 alle parin. Hän jäi kahdeksan lyöntiä kilpailun voittaneesta Yhdysvaltain Davis Thompsonista. Thompson sai palkintorahaa noin 1,4 miljoonaa dollaria eli noin 1,3 miljoonaa euroa. Päätöskierroksella hyvin putanneelle Välimäelle jaettu 12. sijakin toi mukavat palkintorahat, vajaat 159 000 euroa.

Thompson pitänee kiinni pokaalitalosta

Lopputuloksen 28 alle parin lyöneen voittaja Thompsonin tulos on uusi Silvisin turnausennätys. Aiempi ennätys oli vuodelta 2018 ja Thompsonin maanmiehen Michael Kimin käsialaa. Kim suoriutui turnauksesta tuloksella 27 alle parin.

Thompsonin voitosta teki erityisen myös se, että hän majoittui kisojen aikana samassa vuokratalossa, jossa majoittuivat myös kahden edellisvuoden voittajat omien voitokkaiden turnaustensa aikoihin. Vuonna 2022 samaisessa talossa majoittui Yhdysvaltain J.T. Poston ja vuonna 2023 itävaltalainen Sepp Straka.

Kyse voi olla puhtaasta sattumasta, mutta Thompson ei ole valmis luopumaan paikastaan pokaalitalossa, vaikka perinne voi muodostua jatkossa hintavaksi.

- Luulen, että minun on nyt maksettava koko talosta, mikä on valitettavaa, mutta kirjoitan siitä mielelläni shekin.

Thompson loikkasi tuoreimmalla maailmanlistalla peräti 32 sijaa 38:nneksi. Välimäki tunki takaisin 100 parhaan joukkoon 98:nneksi.

------

Lähteenä myös uutistoimisto AFP ja OWGR.com

2024-07-08T04:03:29Z dg43tfdfdgfd