EK2: KREIKAN MM-RALLIIN TEHTIIN HETI MUUTOS AVAUSERIKOISKOKEEN JäLKEEN

Kreikan MM-ralli on alkanut tapahtumarikkaissa merkeissä. Toisen erikoiskokeen nopein oli Takamoto Katsuta.

Olosuhteet Kreikassa ovat kovat, sillä tie on hyvin kuiva ja kivikkoinen. Kuiva tie nostattaa runsaasti pölyä, joka vaikeuttaa takana tulevan auton suoritusta.

Ensimmäisellä erikoiskokeella autojen lähtövälit olivat kolme minuuttia, mutta useat kuskit valittivat pölyn vaikeuttaneen näkyvyyttä. Toiselle erikoiskokeelle lähtövälit venytettiin neljään minuuttiin.

Avauserikoiskokeella Pierre-Louis Loubet ajoi ulos ja hänen autonsa syttyi tuleen. Hän on tiettävästi kunnossa, mutta samalla toisen erikoiskokeen lähtö viivästyi.

Kun vauhtiin vihdoin päästiin, niin pohjat erikoiskokeelle tykitti hieman yllättäen Toyotan Takamoto Katsuta. Hän oli 1,9 sekuntia Ott Tänakia nopeampi ja jätti tallikaveriaan Sebastien Ogieria 3,9 sekuntia. Samalla hän nousi kokonaiskilpailussa 0,2 sekunnin päähän Tänakista.

Rengasrikon avauspätkällä kokenut Elfyn Evans kärsi nyt moottoriongelmista ja jäi kolme minuuttia lisää. Hän on jäänyt kärjestä jo 5,5 minuuttia.

Auraajana oleva Thierry Neuville on tallikaveriaan Tänakia 24,5 sekuntia perässä kuudentena. Väliin mahtuvat Adrien Fourmaux, joka on 2,4 sekuntia Tänakia hitaampi ja 11,7 kärjestä jäänyt Dani Sordo.

Seuraava erikoiskoe alkaa 11.17. Sen jälkeen edessä on tauko.

Lue myös: EK1: Kreikan MM-rallissa draamaa heti avauspätkällä

Lue myös: Hyundai suunnittelee rallin MM-sarjalle kuoliniskua - "Totta kai jos hän niin sanoi"

2024-09-06T07:28:18Z dg43tfdfdgfd